Personvern

Å ha tillit hos våre brukere er svært viktig for oss, og Penger.no AS tar derfor arbeidet med å beskytte ditt personvern alvorlig. Denne personvernpolicyen forklarer hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi beskytter brukernes personvern. Penger.no AS er også en del av Schibsted-konsernet, som har et eget personvernombud utnevnt av Datatilsynet. Personvernombudet ivaretar dine rettigheter, og sikrer en trygg og god behandling av personopplysninger i virksomheten. Du kan lese mer om ordningen på Datatilsynets nettsider.

Om du har noen spørsmål om vår personvernpolicy eller håndteringen av personopplysninger må du gjerne kontakte oss på telefon 22827990 e-post kundeservice@penger.no eller ved å kontakte Schibsteds personvernombud på personvernombud@schibsted.no.

Hva slags informasjon lagres, og hva brukes den til?

Vi lagrer informasjon for flere formål. Tilbud på bank- og forsikringstjenester beregnes ut i fra en rekke ulike faktorer, og personopplysninger om deg og din livssituasjon utgjør en sentral del av denne beregningen. For at Penger.no skal kunne gi deg priser fra bank- og forsikringsselskapene, må vi derfor be om at du oppgir en del personopplysninger i våre skjemaer. Hvis du går videre og ber om at dine opplysninger oversendes til valgt selskap for å bli kontaktet for bestilling (eller eventuelt at du inngår en bindende avtale med bank- eller forsikringsselskapet direkte via vår tjeneste der det er mulig), vil informasjonen krypteres før den videresendes til valgt selskap. Den krypterte informasjonen lagres også i våre systemer i en periode for å kunne dokumentere forsendelsen og det aktuelle pristilbudet, slik at det ikke skal være tvil om at du kan inngå avtalen på de aktuelle vilkårene.

Hvis du har opprettet en brukerprofil på Penger.no, noe som er helt frivillig, vil vi også kunne lagre en del informasjonen om deg for å forenkle søknadsprosessene for deg ved at vi gir deg ferdigutfylte felter i skjemaer. Brukerprofilen gir oss også mulighet til å sikre leveransen av eventuelle periodiske tjenester du har bestilt av oss, samt at vi kan tilby deg tilby verdiøkende tjenester slik som statistiske beregninger og personlig tilpassede anbefalinger.

I tillegg lagrer vi informasjon for å beregne og rapportere brukerantall og trafikk, og for å utvikle og forbedre nettstedet gjennom å forstå hvordan det brukes. Denne informasjonen er stort sett anonymisert, med unntak for IP-adresser som bl.a. brukes til å se hvor brukerne våre kommer fra.

Hvordan samler vi inn opplysningene?

Opplysninger du selv gir til oss

Når du registrerer en brukerkonto hos oss eller fyller ut et søknadsskjema vil du som nevnt oppgi en del data som lagres av oss. Disse opplysningene lagres i vår database for å yte eller sikre leveranse av den tjenesten du har bestilt, for å forbedre tjenestene våre og for å avklare tvistesaker.

Likeledes vil vi lagre opplysninger når du kontakter oss ved å sende oss en e-post eksempelvis til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten, herunder e-postadresse, telefonnummer og innholdet i epostforespørsler slik at vi kan svare på dine spørsmål.

Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene

Når du bruker våre tjenester registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Dette gjør det mulig å forbedre tjenestene våre, avdekke tekniske feil og tilpasse innholdet til ditt spesielle bruks- og interessemønster. Som eksempel, kan vi samle informasjon om hvilke tjenester og nettsider du besøker hos oss. Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

Teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling

Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til våre tjenester, som eksempelvis operativsystem, nettleserversjon, ip-adresser, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Denne informasjonen kan etter omstendighetene også kobles opp mot din brukerkonto. Informasjonen gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen og innholdet i våre tjenester til den enheten (PC, mobiltelefon osv.) du besøker oss på.

Informasjon om søknader og bruk av tjenestene

Når du bruker tjenestene våre, registreres denne aktiviteten automatisk i våre datalogger. Alle personopplysninger om deg krypteres, før selve søknaden mellomlagres i våre systemer for å sikre forsendelsen og dokumentere det aktuelle pristilbudet. Noe informasjon om søknader og bruk lagres på oppfordring av deg, så som når du lagrer data i din brukerprofil. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre tjenestene våre og for å gi deg innhold som er tilpasset deg som bruker.

Informasjon om posisjon

Det kan hende at vi registrerer din geografiske posisjon ut i fra ip-adressen eller andre former for geolokalisering, eksempelvis når du bruker mobiltjenestene våre. Informasjonen kan blant annet brukes til å utarbeide statistikk eller tilby lokalt innhold.

Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du besøker våre tjenester bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne deg som bruker. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for at du skal slippe å logge inn hver gang du besøker Penger.no hvis du har en brukerprofil, og for å analysere og teste hvordan brukerne reagerer på endringer av nettsidene eller tjenestene. Informasjonskapsler kan også gi informasjon om feilsaker, og gir oss mulighet til å måle effekten av våre markedsføringskampanjer.

Det kan også hende at vi lagrer anonyme identifikatorer lokalt på din enhet, eksempelvis for enheter hvor vi ikke kan benytte informasjonskapsler. Disse identifikatorene fungerer i stor utstrekning på samme vis som informasjonskapslene, men kan være vanskeligere å fjerne, jf. nedenfor om hvordan du kan slette informasjonskapsler. For å unngå at anonyme identifikatorer lagres må du eventuelt deaktivere javascript i nettleseren.

Verktøy for å måle og analysere bruken av nettsidene

I Penger.no jobber vi kontinuerlig med brukeropplevelsen på våre nettsider. Derfor samler vi forskjellige typer informasjon fra våre brukere, slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Eksempler på slik informasjon er hvilke sider som besøkes, når på døgnet besøket ble gjort og hvilken nettleser som ble brukt.

Vi benytter informasjonskapsler for å gjøre det lettere å bruke våre nettsider og personalisere visse deler av innholdet. En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres i din nettleser. Informasjonskapslene gjør at vi kan gjenkjenne deg som bruker, og kan blant annet inneholde brukerinnstillinger og annen informasjon, eksempelvis hvilken type innhold og hvilke annonser som du har sett på våre nettsider. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre brukere har surfet på og brukt våre nettsider, hvilken nettleser de har brukt, hvilke annonser de har sett og hvordan de har surfet mellom de ulike nettstedene som Penger.no har et samarbeid med.

Vi bruker også informasjonskapsler fra Google Analytics og Adobe Analytics for å gjøre markedsundersøkelser, trafikkmålinger og for å forbedre funksjonaliteten på nettstedet. Penger.no bruker også informasjonskapsler fra Google for å måle effekten av markedsføringskampanjer og for å kunne tilby unike nettsider til tilbakevendende besøkende. Slike informasjonskapsler gjør også at Google kan vise markedsføring basert på hvilke nettsider du har besøkt når du besøker andre nettsteder.

Vi kan også bruke nettbøyer/pikseletikketter for å forenkle bannerannonsering på våre nettsider. Disse filene kommer fra vårt annonsenettverk og vår trafikkleverandør, og sporer aktiviteten på ulike nettsteder. Filene gjør at annonsesystemet kjenner igjen informasjonskapsler eller anonyme identifikatorer på din enhet for å kunne forstå hvilke annonser som skal vises eller hvilke annonser som har vært vist i nettleseren.

Statistikk om brukere og trafikk/trafikkleverandører anvendes i såkalt i aggregert form. Det vil si at statistikken i utgangspunktet ikke inneholder noen form for informasjon som kan knyttes direkte til enkeltpersoner. IP-adresser kan likevel i enkelte tilfeller benyttes til å lage statistikk basert på geografiske kriterier.

IP-adresser knyttet til spesifikke brukerkontoer lagres ellers kun i de tilfeller du selv aktivt utfører en bestilling eller en endring av en av våre tjenester, for eksempel ved at du ber om at vi formidler dine detaljer til et forsikringsselskap for å inngå en avtale. Denne informasjonen kan kun utleveres til tredjeparter i samsvar med personopplysningsloven § 8, herunder til politiet og offentlige myndigheter.

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres

1. Du kan slette informasjonskapsler fra din harddisk når som helst, men dette gjør at dine personlige innstillinger forsvinner.

2. Du kan også endre innstillingene i din nettleser slik at den ikke tillater at informasjonskapsler lagres på din harddisk, eller at du manuelt må godkjenne hver enkelt cookie. Dette kan imidlertid gi dårligere funksjonalitet på visse nettsider, kan forhindre tilgang til sider som krever innlogging og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige.

3. Du kan reservere deg mot cookier som gir deg markedsføring basert på interesseområder for en lang rekke aktører på reservasjonssiden til Network Advertising Initiative.

4. For å unngå at såkalte anonyme identifikatorer blir lagret, må du deaktivere javascript i nettleseren din. Javascript er imidlertid nødvendig for at mange grunnleggende funksjoner på nettsidene skal fungere. I tillegg brukes anonyme identifikatorer i våre app’er som lastes ned via eksempelvis iTunes App-store eller Google marketplace. Den eneste måten å unngå anonyme identifikatorer her er å la vær å installere slike app’er.

Om du sletter dine informasjonskapsler forsvinner også den blanke informasjonskapsler og du må laste den ned på nytt. Mer informasjon om hvordan du kan unngå informasjonskapsler kan du lese på http://www.allaboutcookies.org.

Sist oppdatert i august 2013