Slik kan du få et gunstig båtlån

- PENGER.no

Ingenting er som livet på vannet, enten du bor ved kysten eller inne i landet. Nordmenn er et båtfolk, og mange av oss drømmer derfor om den friheten en egen båt innebærer.

Noen tror det er uoppnåelig fordi de ikke ønsker – eller har økonomi til – å ta opp et eget båtlån. Men det er andre veier til målet, som faktisk fort kan være rimeligere for deg også.

Båtlån gjennom refinansiering – Prøv kalkulatoren

Du kan nemlig refinansiere boliglånet ditt for å få de ekstra pengene du trenger til å kjøpe båt.

Fordelen med å refinansiere boliglånet i stedet for å ta opp et eget båtlån, er at du ofte kan få bedre betingelser enn på andre lån. Et forbrukslån vil for eksempel ha langt høyere rente.

Samtidig er det lettere å holde oversikt over økonomien med et større lån i stedet for flere små.

Spesielt hvis verdien på boligen har økt, kan du få bedre premisser enn du har i dag – eller du kan sjekke om andre banker kan gi deg et gunstigere tilbud.

Penger til sparing?

Det er viktig å undersøke hvor mye gjeld du har i dag, og hvor mye du bruker på å betjene det i måneden. Deretter må du vurdere dette opp mot hvor mye du faktisk kan tenke deg å betale – slik at du kan opprettholde den levestandarden du ønsker.

Båtlån eller ikke, det kan det være lurt å prøve refinansieringskalkulatoren for å se hvor mye du kan spare på refinansiering.

I beste fall blir tilbudet så godt at du faktisk betaler mindre i måneden. Da får du et bedre handlingsrom, og disse pengene kan du bruke til sparing, oppussing eller båt.

Dersom du ikke ønsker å refinansiere boliglånet, kan du prøve sammenligningstjenesten Lendo. De sammenligner forbrukslån fra opptil 14 ulike banker og gir deg det beste tilbudet blant disse.