Dropp Svinesund – De store pengene sparer du på boliglånet

- Bjørn Tobiassen

I løpet av det siste halvåret har 10.000 brukere benyttet seg av rentekartet vårt. Funnene viser ikke overraskende at veldig mange boligeiere fortsatt betaler for høy rente på boliglånet sitt. I snitt betaler vi hele 0.52% for mye. Tar vi utgangspunkt i at gjennomsnittslånet ligger på 2.4 millioner utgjør dette 13.000 kroner pr år, eller nærmere 200.000 i løpet av 15 år.

Vi nordmenn er kjent for å valfarte til Sverige for å kjøpe billig mat, samt fylle tax-free kvoten hver gang vi har vært utenlands. Det er derfor lite logisk at prisen på boliglånet vies så lite oppmerksomhet. Hele 1/10 innrømmer at de ikke vet hva renten på boliglånet deres er.

Ifølge undersøkelsen er det mange grunner til at folk ikke ønsker å bytte bank, noen er veldig fornøyd med banken sin, mens andre tenker at det neppe er noe å spare. Vi anbefaler deg likevel å sjekke hvor mye denne lojaliteten koster deg i praksis. Husk at du ikke nødvendigvis trenger å bytte bank for å få bedre rente, det kan i mange tilfeller være nok å ta en telefon til banken din og ser at du kan få bedre vilkår andre steder. De fleste aktører strekker seg langt for å beholde deg som kunde. Gjør jobben din i forkant og sjekk hvilken rente du burde ha. En årlig sjekk av privatøkonomien burde ligge fast hos samtlige som har boliglån, her er det potensielt mye penger å spare. Mange forbinder ennå dette med mye jobb, mens sannheten er at det aldri har vært enklere. Ta først en titt på rentekartet for å orientere deg i markedet, dersom du vil sette ned renten kan du enkelt innhente tilbud fra andre banker via vår tjeneste på penger.no Moral er klar: Dropp Svinesund inntil du har kvittet deg med unødvendig høy rente. Under kan du se hvor stor potensiell besparelse er for lån i ulike størrelser:

Besparelse rente