Har du husket reiseforsikring til sommerferien?

- PENGER.no

Det er sommer og tid for late dager, ferie og reiser til inn- og utland. De fleste av oss har heldigvis reiseforsikring, men mange kan ha mangelfulle dekninger. Det er lett å skaffe seg en god reiseforsikring og her forklarer vi hvordan.

Reiseforsikring får du på to måter:

  • Helårsdekning for deg og din familie hos et tradisjonelt forsikringsselskap.
  • Gjennom bruk av enkelte kredittkort på reise, gitt at 50% av reisens transportkostnader er betalt med kredittkortet.

– Ved første øyekast kan det virke som om disse forsikringene er like, men det stemmer ikke. Forskjellen er at en tradisjonell helårsdekning gir bedre dekning totalt sett. En reiseforsikring via kredittkortet har ofte lavere beløpssatser for ulike erstatninger enn en helårs reiseforsikring. En helårs reiseforsikring  gjelder for øvrig  når du er på farten utenfor hjemmet i Norge også – i praksis en «fritidsforsikring» sier Rune Carr, produktsjef forsikring i Penger.no, som er en tjeneste fra FINN. – Det kan fungere fint med reiseforsikring på kredittkortet, men da gjelder det å holde tunga rett i munnen: forsikringen gjelder vanligvis bare når minimum 50% av reisen betales med kredittkortet, ikke bare flyturen, men også oppholdsutgifter. Betaler du turen med flere kort eller deler opp reisen i flere etapper, så kan det bli vanskelig å få erstattet tap, skade eller sykdom når du er på sommerferie, fortsetter Carr.

Helårs reiseforsikring – en billig måte å nyte ferien litt ekstra på

– Mitt enkle råd er derfor å kjøpe en helårsreiseforsikring.  Reiseforsikring koster ikke all verdens og du er dekket uavhengig av betalingsmåte på alle typer reiser, både når du drar på lengre reiser med fly eller bil eller på kortere turer, f eks til hytta.  Penger.no samarbeider med flere forsikringsselskaper, blant annet det selskapet som år etter år blir best i test på reiseforsikring.  Den gjelder på fritiden og på reise i hele verden i inntil 75 dager og har ubegrenset forsikringssum for medisinsk behandling.

Bestill reiseforsikring i dag

Penger.no lar deg enkelt sammenligne reiseforsikring og andre forsikringer fra en rekke forsikringsselskaper, slik at du kan velge best mulig dekning til lavest mulig pris. Det er enkelt, trygt og uforpliktende. Prøv selv – og god sommerferie!

Sammenlign reiseforsikring hos Penger.no