Hvorfor har lille Norge råd til så mange Teslaer?

- PENGER.no

Freakonomics er et amerikansk radioprogram som har som mål å fortelle “the hidden side of everything”. Programmet sendes også ut som podcast for nedlasting til din mobiltelefon.

I forrige uke var lille Norge lagt under lupen. Utgangspunktet var at Norge er landet der det selges nest mest Tesla-er i verden. (USA selger flest). Men hvorfor det?

Radioprogrammet Freakonomicst trekker i sitt "Norge spesial" blant annet frem dilemmaet i at vi bruker penger fra olje til å sponse "grønn energi" som Teslaer.
Radioprogrammet Freakonomicst trekker i sitt “Norge spesial” blant annet frem dilemmaet i at vi bruker penger fra olje til å sponse “grønn energi” som Teslaer.

I løpet av 30 minutter går programmet gjennom det norske oljeeventyret, og ikke minst eventyret med oljefondet. Hvordan – og hvorfor – klarte Norge å legge til side oljepenger, mens andre land som har funnet olje – for eksempel Nederland – ikke har klart det?

Freakonomics sendes også ut som podcast for jevnlig nedlasting til din mobiltelefon. Anbefales for de som ønsker å vite litt mer om økonomiske sammenhenger.

Programmet om Norge – og Tesla-ene – kan du høre her.

Billigere bilforsikring?

Penger.no kan du bruke vår priskalkulator og enkelt sjekke prisene på bilforsikring. Deretter kan du umiddelbart kjøpe ny forsikring. Husk at du kan bytte forsikring når som helst i året!

Sjekk og kjøp bilforsikring: På penger.no kan du enkelt sjekke priser på bilforsikringen din og kjøpe med en gang.
Sjekk og kjøp bilforsikring: På penger.no kan du enkelt sjekke priser på bilforsikringen din og kjøpe med en gang.