Nå forsvinner java fra nettbankene!

- PENGER.no

I slutten av september i år lanserte BankID java-fri innlogging. Postens nettpostboks Digipost var først ute og lanserte javafri innlogging samme dag.

Les også: Lanserer verdens første klokkebank

Nordea først av de store

BankID uten Java gjør det raskere og enklere å logge inn i nettbanken, og krever ikke lenger ekstra programmer på kundens maskin eller nettbrett. Det var Nordea som var først ute av de store bankene i oktober i år.

– Det har vært viktig for oss å være tidlig ute med å gi våre kunder denne løsningen. Vi ønsker å gi dem den beste kundeopplevelsen også når de skal logge inn i nettbanken, fortalte Øistein Sandlie, leder for kundesenteret i Nordea i en pressemelding.

Logg inn: Slik vil BankID-vinduet se ut uten javainnloggingen. Illustrasjon: BankID
Logg inn: Slik vil BankID-vinduet se ut uten javainnloggingen. Illustrasjon: BankID

Følg Penger.no på Facebook!

Nå i november følger flere banker etter. Sparebanken Vest og BNBank har nå startet med javafri nettbank:

BNbank startet denne uken med javafri nettbank:

– Å få være en av de første gjør at vi kan tilby våre kunder løsninger som ikke er avhengig av Java. Dette vet vi at kundene setter stor pris på, sier Eli Ystad leder for personmarked og kommunikasjon i BN Bank.

DNB faser inn nå i november

Norges største bank faser inn sin java-frie nettbank nå i november. Det er først kundene i mobilbanken som vil finne det java-frie valget:

Kunder som bruker nettbanken via mobilen, m.dnb.no, vil få opp Java-fri BankID som et nytt valg. Om kort tid vil også kunder som bruker nettbanken via nettbrett, få Java-fri BankID.
– BankID har hittil ikke fungert på mobil og nettbrett, forteller Trond Bentestuen, personmarkedssjef i DNB.

– Kunder som ikke har hatt BankID på mobil, har derfor ikke kunnet bruke tjenestene våre så raskt og enkelt som vi kunne ønske. Nå håper vi at de stadig flere kundene som utfører banktjenester eller netthandel via mobil eller nettbrett, får en bedre kundeopplevelse.

Også på Altinn

Overgangen til Java-fri BankID skjer nå også på de offentlige stedene som bruker BankID. ID-porten som er inngangen til offentlige tjenester som Skatteetaten og Altinn, vil gå over til Java-fri BankID i midten av november.

Ikke slett Java
DnB anbefaler ikke at kundene sletter Java fra PCen sin selv om de nå får Java-fri innlogging og signering i nettbanken.

-Kundene kan ha andre funksjoner og nettløsninger på PCen sin som krever Java. Dessuten vil det ta litt tid før alle nettsteder og nettbutikker har rullet ut BankID uten Java. DNB vil imidlertid som første bank i Norge tilby Java-fri netthandel fra midten av november, opplyser Bentestuen.
Les også: Slik bytter du bank

Slik får du beste boliglån

Legg inn renten din i kalkulatoren under, legg inn boligverdi og lånesum og se hva du kan få låne. Deretter kan du trykke på knappen og gå rett til tjenesten for å sende søknad om å bytte lån. Enklere blir det ikke!