Nordmenn bruker stadig mer penger på julehandelen

- PENGER.no

Les våre fem tips til deg som ikke vil havne i luksusfellen etter årets julehandel.

Julehandelen har vokst lenge

I fjor brukte vi omtrent 58 milliarder kroner på julehandelen, ifølge anslag fra Virke. Det betyr at nordmenn har økt julehandel-budsjettet med hele 40 prosent på 10 år. Det innebærer at hver og en av oss bruker ca. 11.000 kroner i løpet av desember måned.

Fem tips til årets julehandel

Ved å følge noen enkle råd, kan du gjøre julehandelen morsommere, rimeligere og mer meningsfull.

  1. Lag liste

Sett opp en liste over hvem som skal få julegaver, og sett et maksbeløp på hva du vil bruke. Det gir deg god oversikt!

  1. Unngå å handle inn julegaver på kreditt

Det kan være smart å sette av penger til julehandelen så tidlig som mulig, slik at du ikke starter 2018 med høy kredittkortgjeld.

  1. Sett begrensninger – og spleis!

Det er smart å sette seg et tak på hvor mye du vil bruke på julegaver. En annen god idé er å gå sammen og spleise på de litt dyrere julegavene.

  1. Handle på nettet!

Du kan gjøre noen gode kupp på nettet om du bruker tjenester som FINN Shopping eller  Prisjakt.no for å finne den beste prisen på produktet du skal kjøpe. Husk å bestill i god tid før julaften! PS: Er du typen som møter opp heseblesende på kjøpesenteret på lille julaften, bør du ikke lene deg på dette tipset.

  1. Gi opplevelser!

En julegave må ikke inneholde fysiske ting. Gode opplevelser og kvalitetstid kan gi en mer langvarig glede. Det kan være alt fra en deilig massasje, en tur på en bestemt restaurant eller for eksempel en helgetur til en storby i Europa. Husk at du kan sammenligne priser fra ulike flyselskap og hoteller på FINN Reise.

Har du allerede gått i fellen?

Dersom du enten allerede har gått i fellen eller bruker mer på julegavene enn planlagt, kan det være smart å finne ut om du kan samle kredittkortgjeld og smålån på et sted. Det gir som oftest lavere rente enn om du har det spredt.

Les også: Kvitt deg med smålån eller kredittkortgjeld