Norges Bank holder styringsrenten i ro – Her er tips til hvordan du kan få senket din boliglånsrente

- PENGER.no

I dag besluttet styret i Norges Bank å holde styringsrenten i ro på 0,50%. Dette kan allikevel påvirke boliglånsrentene og med noen smarte grep kan du få bedre råd.

– De fleste forventet at Norges Bank ville holde styringsrenten i ro, gitt at norsk økonomi går bra, men det er viktig å huske at veksten er begrenset. Dette betyr at Norges Bank tolker situasjonen litt avventende med tanke på videre vekst. Samtidig er NIBOR-rentene svært lave, noe som gjør at bankene tjener gode penger på kundene sine. Konsekvensen av dette kan bli at bankene har mye å gå på overfor kundene sine, noe som kan bety lavere renter for de som følger med i timen, sier Sebastian Mikolajczyk, produktsjef i Penger.no, som er en sammenligningstjeneste for boliglån.

Mange har høye låneutgifter

– For mange har nok de siste årene med rekordlave renter vært behagelige, men mange betaler fortsatt mer i låneutgifter enn nødvendig, fortsetter Mikolajczyk. Vi vet av erfaring at mange sparer store summer på å bytte til en bank som gir bedre vilkår enn den de har i dag. En del lar være å gjøre det, fordi de synes det er vanskelig å få oversikt over alle bankenes ulike tilbud, men vi i no gjør jobben enklere for dem. Vi sammenligner tilbud fra mange banker basert på en søknad fra kunden til oss, så kan kunden selv velge den banken som gir lavest boliglånskostnader. Selve bankbyttet er enklere enn man skulle tro og den nye banken ordner alt det praktiske for de som vil bytte, avslutter Sebastian Mikolajczyk i Penger.no.

Refinansier boliglånet nå – spar penger hver måned

Det er enkelt å bytte bank. Fyll ut en søknad om refinansiering på Penger.no, så kan du velge den banken som gir deg best mulig boliglån. Det er enkelt, raskt og uforpliktende.

SJEKK HVOR MYE DU KAN SPARE PÅ Å REFINANSIERE BOLIGLÅNET DITT

Refinansier kredittkortene dine

Har du brukt kredittkortene dine litt for mye? Det er fort gjort å la en dyr sommerferie bli til dyre kredittkortregninger i måneder og år fremover. Vårt søsterselskap Lendo sammenligner forbrukslån fra 14 forskjellige banker for deg, slik at du kan samle og nedbetale kredittkortregningene dine med en lavere rente.

REFINANSIER KREDITTKORTENE DINE

Både Penger.no og Lendo sine tjenester er gratis, uforpliktende og trygge å bruke.

Eksempelrente Penger.no boliglån: Effektiv rente 2,29%, 2 millioner lånt over 25 år, kostnad: 621 475 kr, totalt: 2 621 475 kr. Hver kunde får individuell vurdering fra valgfri bank som kan tilby refinansiering av boliglån

Eksempelrente Lendo: Nominell rente 9,85%, effektiv rente 10,59 %, lånebeløp 150 000, nedbetalingstid 5 år, etableringsgebyr 900, kostnad: 41 460, totalt: 191 460. Hver kunde vil få individuell vurdering fra valgfri bank som kan tilby forbrukslån.

Lendo AS og Penger.no AS er datterselskaper av FINN.no AS.