Borettslagsprisene litt opp i oktober

- PENGER.no

Prisene på borettslagsleiligheter er 0,9 prosent høyere i oktober 2014 sammenlignet med september 2014. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i oktober 2014 på 29 393 kroner, mens det tilsvarende tallet i september 2014 var på 29 124 kroner.

Følg Penger.no på Facebook!

Dette er første indikasjon på hvordan boligprisene går i oktober. Prisstatistikken for alle boliger kommer onsdag 5. november kl 11.00.

Svinger litt

Prisstatistikken for borettslag svinger litt, blant annet fordi det er litt få salg. Men Garanti eiendomsmegling mener at prisutviklingen er positiv:

– Prisene stiger igjen i oktober etter nedgang forrige måned. Oktober har tradisjonelt vært en variabel måned, så denne utviklingen er positiv,  sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Samtidig har flere banker satt ned renten i oktober, noe som har gjort at betalingsevnen i befolkningen går opp.

Les også: Slik får du lån fortere

Opp 5,4 prosent i år

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 5,4 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 27 888 kroner.

Prisene er nå nesten seks prosent høyere enn ved inngangen til året, og det er lite ved norsk økonomi og rammebetingelser som skulle tilsi at denne utviklingen er i ferd med å snu, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Stein Drogseth i Garanti eiendomsmegling. (Foto: Garanti)
Stein Drogseth i Garanti eiendomsmegling. (Foto: Garanti)

Færre bud og budgivere per bolig

Sammenlignet med forrige måned sank antall bud denne måneden.

I oktober 2014 er det i snitt 4,0 bud per borettslagsbolig. Dette er en nedgang på 1,0 bud fra september 2014, og en nedgang på 1,0 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Antall budgivere per bolig er 1,6 i oktober 2014. Dette er en nedgang på 0,4 budgivere fra forrige måned, og en nedgang på 0,2 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

 
Les også: Slik bytter du bank

Slik får du beste boliglån

Legg inn renten din i kalkulatoren under, legg inn boligverdi og lånesum og se hva du kan få låne. Deretter kan du trykke på knappen og gå rett til tjenesten for å sende søknad om å bytte lån. Enklere blir det ikke!