Lønner det seg å samle forsikringene i ett selskap?

- PENGER.no

Det enkle svaret er: Som oftest ikke

Det riktigere svaret er: Det kommer an på hva du har å forsikre

Det pragmatiske svaret er: Det viktigste er å shoppe rundt

Norge er i særstilling
Forsikringsselskapene skor seg på lojale forsikringskunder. I Norge har en samlet forsikringsbransje år etter år banket inn i hodene våre at vi skal samle forsikringene ett sted for å få 15% rabatt på alle forsikringene våre og at lojalitet lønner seg. Begge deler er vrøvl. Det er fint å spare 15% på forsikringene, men enda bedre å utnytte at et annet selskap er 30% rimeligere.

200-lapper

Forskjellene mellom dyreste og rimeligste selskap i en sammenligning er ofte halv pris!  Norge og noen få andre land er spesielle på dette. I markedet hvor forbrukerne har et mer bevisst for hold til å spare tusenlapper på forsikring (for eksempel Sverige og Storbritannia) er det mye mer vanlig å splitte forsikringene på flere selskaper.

Hva bør du gjøre?
Med tanke på hvor lett det er å sjekke prisen hos flere selskaper og på hvor mange tusenlapper det er å spare på å gjøre det er det helt fascinerende hvor få (12%) som bytter selskap hvert år. FINN.no har laget et datterselskap, PENGER.no, som spesialiserer seg å hjelpe forbrukerne å gjøre smarte og velinformerte valg, hvor de sparer tusenlapper og får riktigere dekninger.

På penger.no kan du enkelt sjekke priser på bilforsikringen din og kjøpe med en gang.
På penger.no kan du enkelt sjekke priser fra flere selskap samtidig.

Har du både bil og hus er erfaringen derfra at de fleste kan spare minst 4000 kroner på å bytte forsikringsselskap ? og det med mindre enn 30 minutters jobb. Det er god timebetaling det!

 
Admin. Dir. i PENGER.no
Rune Brunborg
Artikkelen er skrevet av Rune Brunborg, økonomiekspert og ansvarlig redaktør på PENGER.no. Rune Brunborg har bakgrunn som stipendiat i finans ved Norges Handelshøyskole og direktør i PwC.