Nå kommer skatteoppgjøret 2017

- PENGER.no

2,8 millioner nordmenn får igjen penger på skatten, og mange kan allerede nå se frem til å få pengene fra skatteoppgjøret.

Den første mulige datoen for utbetaling er 22. juni, men det er ikke alle som kan forvente å få pengene den dagen, melder SkatteetatenNoen må faktisk vente til sensommeren eller høsten, og det er heller ikke mulig å få vite når du kan forvente å få utbetalingen.

 

Sent skatteoppgjør?

 

Du vil tidligst motta beløpet den dagen skatteoppgjøret ditt er datert. Det kan ta inntil tre uker etter datoen for skatteoppgjøret før pengene faktisk utbetales. For de som ikke får pengene i denne runden, er det neste oppgjøret 2. august – og så er det et løpende oppgjør frem til 25. oktober.

Det er flere årsaker som kan føre til at du får oppgjøret senere enn i juni:

 

  • Hvis du er selvstendig næringsdrivende får du oppgjøret tidligst 2. august og senest 25. oktober.
  • Dersom du leverte skattemeldingen på papir havner du også i den neste runden.
  • Skatteetaten tar også ut stikkprøver for kontroll, noe som vil føre til en utsettelse.
  • Mer kompliserte skattemeldinger fører også til lenger behandlingstid.

 

skatteoppgjøret 2017
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 

Spare gjennom refinansiering

Når du får igjen penger på skatten, betyr det egentlig at du har betalt for mye skatt året før. Noen betaler faktisk for mye skatt med vilje, for å være sikker på å få igjen penger – og ikke gå på en smell og få restskatt.

Det blir en form for sparing. I snitt får nordmenn rundt 11 000 kroner igjen på skatten. For mange er dette et kjærkomment tilskudd før ferien, mens andre velger å bruke pengene på oppussing eller sparing.

Hvis du ikke fikk igjen noe særlig på skatten i år, kan det være andre måter å styrke økonomien på. Ved å refinansiere boliglån kan du spare mange tusen i året, og det vil være mer forutsigbart enn ved å hvert år bare håpe på skatt til gode.

 

Se hva du kan spare i vår refinansieringskalkulator.