Lånerenten er rekordlav – du kan bytte bank og spare penger på boliglånet ditt nå!

- PENGER.no

Norges Bank har over lengre tid holdt styringsrenten uendret på 0,5%. Da tenker kanskje mange at boliglånsrenten heller ikke vil endre seg, men fullt så enkelt er det ikke. Det kan være gode grunner til å kreve lavere boliglånsrente og bytte bank akkurat nå.

Du kan spare tusenvis ved å bytte bank nå

Når bankene vurderer å gjøre endringer i boliglånsrenten hører vi dem si at de «ser på markedsrenten og konkurransesituasjonen». Vi nordmenn er litt late og setter sjelden krav til bankene. Derfor er konkurransesituasjonen i Norge unik. Byttemarkedet finnes knapt innenfor bank og forsikring. Norske forbrukere skal ofte spare mye før de tar steget med å bytte bank og flytte boliglån og forsikringer.

Når bankene henviser til markedsrenten kan det være flere ting:
1) Styringsrenten fra Norges Bank, som det siste året har vært på rekordlave 0,5%. Styringsrenten sier noe om Norges Banks forventninger til økonomien i landet. Samtidig som Norges Bank opplyser om styringsrenten, på rentemøte, gir de signaler om rentebanen. Altså hva vi kan forvente fremover.

2) Pengemarkedsrenten (Nibor), er en «interbank» rente, altså en rente banker krever seg imellom for usikrede lån. Siden høsten 2016, da flere banker valgte å sette opp rentene har Nibor falt kraftig, fra over 1,1% til dagens 0,84% (per 8. juni 2017).

Produktsjef i Penger.no, Sebastian Mikolajczyk, forklarer:

– Basert på signalene fra Norges Bank om fortsatt vedvarende lave renter i Norge. Og med historisk lav Nibor rente bør du som kunde ha et veldig godt utgangspunkt for å få bedre og lavere renter hos bankene. Det er dumt å la denne muligheten til å spare penger gå fra seg, men allikevel er det mange som ikke tenker over dette. Det kan være fordi mange opplever det som tungt å bytte bank.

Les om Nina som sparte nesten 50.000 i året på å bytte bank.

Ta Bankmatchen – sjekk ulike banker på få minutter

Det er vanlig å tenke at det er tungvint og vanskelig å bytte bank. Mikolajczyk er enig i at dette har vært et problem tidligere, men løsningen er enklere enn mange er klar over.

– Vi i Penger.no sammenligner boliglån for vanlige kunder som deg og meg. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en søknad på Penger.no, så finner vi banker som kan tilby deg lånekostnader som ofte er bedre enn de man har i sin nåværende bank. Dette kaller vi å ta Bankmatchen. Når vi har matchet deg med riktig bank, så tar den nye banken av seg det praktiske med å bytte bank.

Enklere å bytte bank enn du tror

Men noen forandringer blir det vel for meg som kunde når jeg skal bytte bank?

– Du får nytt bankkort i posten av den nye banken din og du må oppgi nytt lønnskontonummer til arbeidsgiver, slik at lønnen din kommer frem. Når det gjelder betalingsavtaler, så følger efaktura-avtaler med automatisk til nettbanken i den nye banken din. Avtalegiro må opprettes på nytt, men dette gjør du enkelt i din nye nettbank. Alt i alt er dette små grep som kan spare deg for store rentekostnader hver måned, fordi du har byttet til en bank med bedre betingelser. Da kan du bruke pengene du sparer til noe hyggeligere enn å betale for høye renter på boliglånet, avslutter Sebastian Mikolajczyk, produktsjef for lån i Penger.no.

Ta Bankmatchen på Penger.no, så sammenligner vi banker og finner det beste boliglånet for deg! Dessuten er det trygt, gratis og uforpliktende å ta Bankmatchen.

PRØV SELV – TA BANKMATCHEN HER!

Penger.no er en tjeneste fra FINN.