Brukte to dager på å refinansiere lån: Sparte nesten 50.000 kroner i året

- PENGER.no

– Det gikk veldig fort. Jeg satt på en hytte i Sverige og i løpet av to dager hadde jeg kuttet lånekostnadene mine med over 4.000 kroner i måneden, sier Nina Evensen.

For mange utgjør kostnader til forskjellige typer lån en stor del av budsjettet hver måned. I mange tilfeller kan disse utgiftene kuttes betraktelig ved å refinansiere lån.

En av dem som virkelig har erfart hvor mye man kan spare ved å refinansiere lån, er Nina Evensen. Før hun tok grep, hadde Evensen nesten 9.000 kroner i månedlige utgifter til forskjellige typer lån.

– Nå betaler jeg oppunder 5.000 kroner. Jeg visste at jeg ikke hadde de beste lånevilkårene, men at jeg kunne spare så mye hadde jeg ikke regnet med, sier Evensen – som til daglig jobber i utdanningssektoren.

For å kutte i utgiftene til låneforpliktelsene sine benyttet Evensen seg av tjenestene til Penger.no.

– Jeg hadde hørt om dem fra før av, og lest positive anmeldelser om dem i avisen. Så jeg tenkte at jeg måtte prøve, sier Evensen.

Nina Evensen om å refinansiere lån
Nina Evensen kuttet lånekostnadene med 4.000 i måneden ved å refinansiere lån

Refinansiering av lån er en hurtig prosess

I andre enden av telefonforbindelsen sitter Bjørn Tobiassen, som er finansrådgiver i Penger.no. Daglig hjelper han flere med å spare penger på å skaffe seg bedre lånevilkår gjennom å refinansiere lån.

– For mange utgjør låneutgiftene den desidert største kostnadsposten i løpet av måneden. Vi opplever at altfor mange tar til takke med dårlige lånevilkår, sier han.

Bjørn Tobiassen om å refinansiere lån
Bjørn Tobiassen, finansrådgiver og fagansvarlig lån i Penger.no

I Evensen sitt tilfelle gikk det ikke mer enn to dager før Tobiassen hadde ordnet en avtale med en av bankene som samarbeider med Penger.no.

– Både sikkerheten og betjeningsevnen var god. Etter at jeg hadde skaffet oversikt over saken, ba jeg om litt dokumentasjon og dagen etter fikk vi innvilget en ny låneavtale.

Da gjensto det bare for Evensen å signere elektronisk.

– Det gikk veldig fort. Jeg satt på en hytte i Sverige, og i løpet av to dager hadde jeg kuttet lånekostnadene mine med over 4.000 kroner i måneden, sier hun fornøyd.

Evensen trekker frem at prosessen ikke bare ble hurtig gjennomført, men at servicen i tillegg var upåklagelig.

– I tillegg til å være kjappest av aktørene som jeg vurderte til å hjelpe meg, var rådgiveren i Penger.no både forståelsesfull og hyggelig.

– Store penger å spare på å refinansiere lån

Gjennom en årrekke som finansrådgiver er det spesielt én ting som Tobiassen finner fascinerende.

– Når folk skal kjøpe bolig er de ekstremt opptatt av hvilken rente de får på boliglånet sitt. Da kan man bruke tre uker og høre med 14 forskjellige banker om hvem som har det beste tilbudet.

– Men etter det har gått kort tid vet de knapt hvilken rente de har, og tar seg i hvert fall ikke bryet med å sjekke markedet, sier han.

Tobiassen mener det er store penger å tjene på å «bruke markedet».

– Mitt beste råd er rett og slett å sammenligne alternativer i markedet jevnlig. Det er viktig å bruke den forbrukermakten du har, sier han.

For å finne ut hvor mye du kan spare på refinansiering av lån, kan du benytte Penger.no sin refinansieringskalkulator. Ved å legge inn informasjon om ditt nåværende boliglån kan du enkelt sammenligne kostnadene på ditt nåværende boliglån med boliglån fra andre banker.

Sjekk hvor mye du kan spare med refinansieringskalkulatoren her.

 

Faktaboks: Spar penger med Penger.no

En av tjenestene til Penger.no er å sammenligne og søke boliglån.

  • Send én søknad og få tilbud fra flere banker samtidig – enten du skal ha lån til en bestemt bolig, finansieringsbevis eller ønsker å refinansiere et eksisterende lån
  • Det koster ingenting og er helt uforpliktende.