Bilferie i sommer? Spar penger på bilforsikring

- PENGER.no

Sommer er høysesong for å kjøpe ny bil for nordmenn. Samtidig er bil en stor utgiftspost for mange husholdninger og det er kun bolig vi bruker mer penger på enn bil i Norge. Da er det godt å vite at du kan spare mye penger på å velge riktig bilforsikring til ditt behov.

Finn ut hva slags dekning du trenger

Å velge bilforsikring kan være vanskelig. Det finnes mange tilbydere og prisene varierer. – Mange synes det er vanskelig å vite hvilken dekning man behøver, sier Rune Carr, produktsjef for bilforsikring i Penger.no, som er en sammenligningstjeneste fra FINN. – Ved å sammenligne forsikringsselskaper og ta en gjennomgang av hva man faktisk behøver av dekninger, kan man spare store beløp hvert år på bilforsikring, fortsetter Carr.

Her er en enkel guide til bilforsikringer man kan velge mellom:

  • Ansvarsforsikring, også kalt trafikkforsikring, er en bilforsikring som alle bileiere må ha. Her dekkes ingen skader på egen bil eller deg selv, men skader som bilen din kan påføre andre mennesker og ting. For mange med eldre biler er dette godt nok.
  • Delkasko: Her får du bedre dekning som også omfatter bilen din. Med delkasko får du dekning for blant annet tyveri, brann, glassruter, Bilforsikringen omfatter blant annet brann, tyveri, redning/veihjelp og bruddskader på bilens glassruter. Mange
  • Kasko: Her får du alle dekninger som i delkasko, samt dekning for skader på egen bil ved sammenstøt, utforkjøring og velting.

Er det mulig å få best mulig dekning til lavest mulig pris?

-Jo flere av disse elementene du har med, jo dyrere blir bilforsikringen, sier produktsjef Rune Carr videre. – Mange ønsker jo best mulig dekning til lavest mulig pris. For å få til dette, bør man sammenligne forsikringsaktørene og velge det alternativet som kommer best ut. Vi i Penger.no sammenligner og viser priser fra en rekke forsikringsselskaper, fortsetter Carr. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en søknad om bilforsikring på penger.no, så gjør vi sammenligningen automatisk for deg. Det tar bare et ett minutt og det kan være store penger å spare, avslutter produktsjef Rune Carr i Penger.no.

Enten du vil spare penger på din eksisterende bilforsikring eller skal forsikre en ny bil, så kan Penger.no hjelpe deg med å spare store beløp. Du får tilbud på bilforsikring fra opptil 7 selskaper samtidig. Sammenlign priser, vilkår og skadeoppgjør og kjøp den beste bilforsikringen for deg. Prøv selv:

 

Sammenlign bilforsikring hos Penger.no