Starter med klokkebank

- PENGER.no

SpareBank1-kunder kan nå sjekke saldo og siste transaksjoner på smartklokken sin. Overføring til venner og kjente ligger litt frem i tid.

I dag lanserte SpareBank1-gruppen sin “klokkebank”. Foreløpig koblet til Pebble-klokkene, men Apple Watch er på listen så snart de kommer.

– Nå kan kunder i SpareBank 1 sjekke saldo og siste transaksjoner på smartklokken sin, sier mobilbanksjef Baard Slaattelid i SpareBank 1-alliansen.

Følg Penger.no på Facebook!

 

Kjapt å sjekke saldo

SpareBank1-gruppens tall viser at de fleste som bruker mobilbank ønsker å sjekke saldo. Derfor mener de det er naturlig å starte med denne tjenesten.

– De fleste ønsker å sjekke saldoen mens de er på farten, kommenterer Slaattelid.

 

Saldo på klokken: Med klokkebanken kan du foreløpig få sett saldo og transaksjoner på klokken. Pebbleklokkene får du blant annet kjøpt gjennom komplett.no, Teknikkmagasinet og andre nettbutikker. (Foto: SpareBank1)

 

Derfor er det naturlig å tilby denne tjenesten på en enklere og mer tilgjengelig måte enn i mobilbanken. Det er bare å trykke på en knapp, så vises saldoen og siste transaksjoner på kundens brukskonto.

Slaattelid forteller at banktjenester på mobilen er en braksuksess. I løpet av få år har 64 prosent av SpareBank1-gruppens digitale trafikk flyttet fra PC’en til mobilen.

Forsker på nye enkle løsninger for kundene

– Vi ser på muligheter innenfor ”Internet of Things” og hvordan bankløsninger kan være relevante i forhold til denne typen teknologi, sier Slaattelid.

– Det forventes en stor økning av såkalte “tilkoblede” enheter, og vi som bank har her en mulighet til å forenkle våre banktjenester på skjermer og enheter som for eksempel kjøleskap, biler, briller, klokker osv.

 

Slik fungerer “klokkebanken”?

Klokkebanken består av en app til smartklokken Pebble som kunden må laste ned til sin klokke fra Pebble Store. I tillegg trenger klokkebanken en “følgeapp” som lastes ned fra App Store (iOS – kommer allerede i dag eller en av de nærmeste dagene) og Google Play (kommer senere i år).

Les også: Disse kan bruke kontaktløs betaling

Det hele fungerer ved at bruker kobler sammen klokke og telefon, og deretter installerer applikasjonene og aktiverer klokkebank ved å gjennomføre en innlogging i mobilbank. Oppdatert saldo og siste transaksjoner hentes automatisk til klokken hvert 15. min eller når brukeren selv velger å hente saldo.

Løsningen fungerer på alle smartklokker levert av Pebble. I tillegg må brukeren ha en iPhone med iOS 7 eller 8. En Android-versjon er klar før jul. Vi valgte Pebble fordi denne varianten kan brukes på både iPhone og Android.

Andre smartklokker er foreløpig kun tilgjengelig på “proprietær” teknologi. Når kravene fra Apple Watch er tilgjengelig, vil vi også kunne tilby banktjenester på denne plattformen.

Les også: Slik bytter du bank