Storbank kutter boliglånsrenten – be om lavere rente nå!  

- PENGER.no

Pengemarkedsrentene har vært lave over lengre tid, men bankene har ikke fulgt etter og kuttet boliglånsrentene i særlig grad.  Nå kan det se ut til å løsne litt og den første banken som senker renten har allerede gjort dette. Her forklarer vi hvorfor du bør vurdere å refinansiere boliglånet ditt nå.

Den første banken til å kutte boliglånsrenten er Danske Bank. De kutter rentene med inntil 0,15% til flere av sine kunder. Det kan være godt nytt for andre lånekunder i andre banker, for når en bank senker rentene, følger ofte flere banker etter. Men det lureste er å ta grep selv.

Boliglånet ditt kan bli billigere

Sebastian Mikolajczyk er produktsjef i Penger.no, en formidlingstjeneste for boliglån. Han mener det kan være smart å be bankene konkurrere om deg nå. – All erfaring tilsier at bevegelse hos en bank tilsier at flere andre banker følger etter, sier Mikolajczyk. I blant tar bankene selv initiativ og setter ned rentene, men noen ganger kan det være lurt å utfordre sin egen og andre banker.  Nå er riktignok boliglånsrentene lave, men mange sitter med store boliglån og det er ikke nødvendig å betale for mye, fortsetter Sebastian Mikolajczyk.

Uoversiktlig for kundene

Å få oversikt over hva som finnes av ulike lånetilbud kan være tidkrevende og vanskelig. Dette er noe av grunnen til at 1 av 4 ikke har sjekket om de har det beste boliglånet. Dermed går mange glipp av de beste lånevilkårene og må betale tusenvis av kroner ekstra årlig i rentekostnader.

– For vanlige bankkunder kan det oppleves som trygt å bli der man er, fordi man ikke helt vet hvordan man skal gå frem, sier Sebastian Mikolajczyk. Vi i Penger.no gjør det enkelt for alle som vil ha rimeligere boliglån. Ved å sende en søknad om refinansiering på Penger.no, vil man få tilbud fra flere banker samtidig. På den måten slipper man å gå fra bank til bank. Samtidig får man god oversikt over hva de ulike bankene kan tilby. Da blir det enklere å finne banken som gir de beste vilkårene.

Sammenlign boliglån nå

– Mange sparer store beløp på å refinansiere boliglånet ved å bruke vår formidlingstjeneste. Det er gratis, trygt og uforpliktende, avslutter Sebastian Mikolajczyk, produktsjef for boliglån i Penger.no.

SAMMENLIGN OG REFINANSIER BOLIGLÅNET DITT NÅ